Je schadeauto verkopen

Een beschadigde auto verkopen is tegenwoordig heel eenvoudig: als je auto onherstelbaar is beschadigd en je wil er toch nog een prijs voor krijgen, dan kan dat zelfs via de telefoon. Dankzij een service die 24 uur, zeven dagen op zeven bereikbaar is ben je in een mum van tijd van je wagen verlost, en kun je er nog aan verdienen ook.

Hoe je schadeauto verkopen?

Om je schadeauto te verkopen dien je de autodocumenten deel 1, 2 en 3 bij de hand te hebben, en op basis van de officiële gegevens van je wagen en de beschrijving van de schade geeft een expert de precieze waarde en een goede prijs van de wagen voor verkoop.

Snel je schadeauto verkopen

Dankzij een speciale terugbelservice is het mogelijk snel je wagen te verkopen: op basis van je naam en telefoonnummer word je teruggebeld om een afspraak te maken. Je vult een e-mail formulier in met de nodige gegevens. De autodocumenten geven alle informatie omtrent de identiteit van de wagen, het type, merk, vermogen, brandstof, registratie, leeftijd, enzovoort; dit zijn immers aspecten die een invloed hebben op de waarde van de auto.

De schade aan de wagen dient dus zo nauwkeurig mogelijk beschreven te worden: gaat het om gewone blikschade of is er ook motorisch een probleem? Hoe dan ook is er nood aan duidelijke digitale foto’s om een goed beeld te kunnen geven van hoe de wagen ervoor staat. Daarna wordt een benaderende waardebepaling van de wagen opgestuurd, alsook een prijsbenadering.

De transactie en de afhandeling van de verkoop van je schadeauto

De afhandeling van de verkoop wordt geregeld door een buitendienst; er wordt een afspraak met je gemaakt op het moment dat je in staat bent de wagen te verkopen. De prijs wordt dan ook definitief bepaald met behulp van een expert, en je krijgt het bedrag cash uitbetaald (er wordt eveneens een factuur van opgemaakt).

Wettelijke maatregelen treffen bij de verkoop van uw schadeauto

Bij de verkoop van je wagen worden ook meteen de wettelijk verplichte documenten gegeven, waaronder het RDW vrijwaringsbewijs; dit is trouwens volledig gratis. Van zodra dat gebeurd is, ben je afgeschreven bij het RDW, is je inschrijving bij het kentekenregister beëindigd, alsook bij de wegenbelasting. Met andere woorden, je wordt wettelijk gevrijwaard van alle verplichtingen omtrent de wagen. Het is tenslotte belangrijk je af te melden bij de verzekeraar van de wagen: in de meeste gevallen worden belastingen die teveel zijn betaald en eventuele verzekeringspennen gerestitueerd worden.

Dit bericht is geplaatst in Auto verkopen. Bookmark de permalink.